Container Icon










Sesungguhnya rindu itu adalah kesakitan..
Saat ini aku merindui dirinya 
Walaupun aku tahu bahawa rinduku ini tiada balasnya namun aku tetap merinduinya
Aku bacakan Al-Fatihah dalam hatiku
Aku kirimkan pada dirinya
Aku doakan rinduku ini pada dirinya tidak melebihi rindu pada Allah dan nabi....
Aamiin...
Astagfirullahalazim...



  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

Aku yang terluka...



Pagi tadi aku copy and paste pasal kisah guru dari group
sekarang tentang cerita aku hari ini pulak
tadi kena maki
dengan sape?pengetua?tidak
tapi pelajar yang aku ajar
starting aku melangkah masuk ke dalam kelas,dah dengar sudah omelan pelajar yang menjawab dengan aku semalam,bunyinya:serabutlah n*t*ng ni
sambil mata memandang aku
aku simpan dalam sebab aku nak mengajar pelajar lain
Tapi mood memang ke laut sudahlh
Aku mengajar,bagi latihan,suruh dorang buat
Tengah sibuk mengajar pelajar yang bertanya soalan
Bunyi bising...
Tengok 2 org pelajar 'mengacau' seorg pelajar lain
Seorg cekak n tarik leher baju pelajar tu n seorg lagi ready nk bt sesuatu yg tak sepatutnya
Aku menegur,tanya buat apa n sepatutnya buat apa
Last2 jawapan yang aku dapat adalah makian dari seorg pelajar
N*t*ng r b*b* ni
B*d*h r b*b* ni
Sangat jelas dan tepat bunyinya
Dan kata2 itu di tuju kepada aku
Seorang guru daripada seorang pelajar

Kata pepatah,hujan emas d negeri orang,hujan batu di negeri sendiri,lebih baik di negeri sendiri
Tapi jujur aku cakap
sepanjang 6 tahun aku mengajar di negeri orang
Tiada pernah lagi aku dimaki seperti ini
di negeri sendiri
Hampir shj a.mata menitis ketika selepas selesai solat
Bukan kerana tertekan
Tapi kerana sedihnya dengan pelajar2 sekarang
Terutamanya di negeri sendiri
Bangsa sendiri
Agama sendiri

Patahnya hati ini seumpama berkecainya sekeping kaca
Tiada bisa dicantum kembali
Maaf
Aku juga seorang manusia...


  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS